De 3 sale og helheden

Apollon har 3 store THX-certificerede sale.
Med THX-standard i alle 3 sale er der langt fra lærred til 1. række, langt mellem rækkerne, brede stole og brede trapper i begge sider.

Sal 1 har 55 luksus-VIP-stole og 90 standard biografstole.
Sal 2 har 54 luksus-VIP-stole.
Sal 3 har 107 standard biografstole.

Tidligere ville der i de samme sale have været samlet 800 pladser, så den moderne biografstandard er virkelig mærkbar.

Sal 1 og 2 er udstyret med Dolby Atmos, og sal 3 har Dolby 7.1

Apollon har en stor, flot og markant foyer med en fuldblods café/restaurant. Her kan der nydes et godt måltid, en kold øl eller byens bedste kaffe før eller efter filmen.

THX
Apollon er den eneste danske biograf, hvor alle sale er certificeret af THX Lucasfilm.
Det gør Apollon til Danmarks bedste biograf, hvad angår lyd, billede og komfort i salene.

DOLBY ATMOS
Den 2. maj 2013 havde vi Danmarkspremiere på Dolby's revolutionerende nye lydsystem ATMOS i sal 1, og sammen med ombygning af sal 1 og 2 med recliners luksus stole i foråret 2019 fik vi også Dolby Atmos i sal 2.
Samlet investeringer i ny lyd og komfort på 3 mill. kr.

Velkommen til lyden, billedet, pladsen og charmen.

Historie
Apollon blev bygget i perioden december 2000 - september 2001, men inden da var gået en en lang periode fra foråret 1998 for at skabe det finansielle grundlag for byggeriet.

I foråret 1998 havde jeg (Jørn Lundme) det første møde med Struers erhvervschef på det tidspunkt, Erik Krarup - og selvom han sandsynligvis både da og senere havde svært ved at tro på projektet, så var han så professionel, at han alligevel fandt den bedst mulige vej.

I begyndelsen fik projektet anvist en placering på havnen, og Freddy Nielsen, FN Tegnestuen lavede en skitse - et flot hus på en flot placering.
Efterhånden som projektet fik bredere og bredere støtte gik det op for kommunens planudvalg, at der var rigtig mange problemer i en havneplacering, og på et offentligt møde på Handelsskolen argumenterede borgmesteren for at placere biografen på Tegltorvet - der hvor det gamle Folkets Hus lå på det tidspunkt.

Vi arbejdede herefter videre med nye skitser til en placering på Tegltorvet, men efter 6 måneder måtte den daværende socialdemokratiske borgmester igen rive grundlaget væk under projektet, idet han havde fået problemer med sit bagland - som iøvrigt endte i byggeri af et nyt "Folkets Hus".

Vi fik anvist den tredje placering på "Frelsens Hær grunden", hvor biografen endte med at blive bygget.

Vi var i virkeligheden på vej med en byggeaftale med KPC Byg i Herning, men i 11. time meldte det lokale AN Byg sig og fik opgaven. For de projekterende og entreprenøren kom det som en overraskelse, at THX-kravene var så voldsomme.
Den flotte og luftige foyerbygning ville man normalt forankre til de 3 meget statisk solide kuber som salene er. Men det går ikke, når der hverken må komme støj ind eller ud af de 3 sale, så foyerbygningen skulle derfor også være en selvbærende statisk enhed konstrueret af et imponerende og bærende stålskelet.